Program tesztelés - ClicXoft programok

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Program tesztelés

TESZT ADATBÁZIS LÉTREHOZÁSA

A program "kicsomagolása" és elindítása után aüzenet jelenik meg, mely jelzi, hogy a program megkisérli felvenni a kapcsolatot a teszt szerverrel, és letérehozni a teszt adatbázist. Amennyiben a művelet sikertelen, akkor aüzenet jelenik meg, és nyugtázása után a programfutás végetér (hiszen adatbázis nélkül nem használható). A Részletek linkre kattintva a rendszer által - a hiba okáról - küldött üzenet olvasható. mint pl.:


Megjegyzés
A szerverrel való alkalmankénti első kapcsolatfelvétel - internetes körülményektől függően - néha hosszabb lehet, mint az alapértelmezett un. time-out (az az idő, amíg a program a szerver visszajelzésére vár). Így előfordulhat, hogy hibajelzést küld a program akár az első indításkor az adatbázis létrehozásakor, akár egy következő alkalommal történő programindításkor a már létrejött adatábishoz kapcsolódáskor. Ilyenkor egy ismételt programindítás már biztos sikeres lesz, ha a feltételek engedik (van internet, a tűzfal engedélyezi a szerverhez kapcsolódást stb.)

Amennyiben a művelet sikeresen végrehajtódik, akkor az:üzenet jelenik meg, a programfutás folytatódik, és néhány másodperc után megjelenik az adott program főmenüje.
Amennyiben létrejött a teszt adatbázis (azaz minden feltétel adott volt a művelet végrahajtásakor), egy legközelebbi programindítás után minden szükséges programelem, beállítás betöltődése után azonnal a program főmenüje jelenik meg. Ha az adatbázishoz való kapcsolódás feltételeiben valami megváltozott, akkor sikertelen lehet egy legközelebbi kapcsolódás. Ezt aüzenet jelzi, ahol a Részletek linkre kattintva a rendszer által - a hiba okáról - küldött üzenet olvasható. mint pl.:Megjegyzés
Ha a környezetben nem történt semmilyen változás, akkor a korábbi megjegyzésben leírtaknak megfelelően nem feltétlenül hiba lépett fel, hanem csak az idő túllépés miatt nem sikerült a csatlakozás, ezért érdemes újra elindítani a programot.

ClicXoft.Office a DIGITÁLIS IRODA kulcsa!
Powered by WebsiteX5
(C) Dr. Dózsa Andrés * 2019
I
I
I
... office apps & more
I
I
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz