ClicXoft programok

Keresés

A tartalomhoz

Gépkocsi-flottakezelés

Termékek


Technikai jellemzők


A program Microsoft Visual Studio fejlesztő rendszerében, C# programnyelven készült, Microsoft MS SQL adatbázis-kezelőt használ - kliens-szerver rendszerű. Szükséges futtatókörnyezet a Microsoft .NET keretrendszer 4.0-ás változata (minimumkövetelmény). Fő technikai jellemzők:


  • A programot egyidejűleg használni képes felhasználók, munkatársak száma nincs korlátozva - azonban több egyidejű felhasználó nagyobb teljesítményű kiszolgáló számítógépet igényel.
  • Lehetőség van az adatbázisokhoz való hozzáférésre nemcsak helyi hálózatban, hanem interneten keresztül is. Az adatbázis a szerver IP címe / szerver neve alapján közvetlenül, vagy magasabb biztonsági követelmények esetén VPN kapcsolaton keresztül érthető el. Ez különösen hasznos abban az esetben, ha külső (kiszállásos) munkavégzés történik, és a munkavégző rendelkezik hordozható számítógéppel (notebook). Ekkor internetkapcsolat megléte esetén a munkavégzés aktuális helyén is el tudja érni az adatokat, folytatni tudja ezekkel végzett munkáját.
  • A szoftver egyszerre több céget, szervezetet vagy ügyet képes egyidejűleg kezelni - az egyes cégek, szervezetek vagy ügyek külön adatbázisban kapnak helyet ilyen esetben. Az aktuális cég vagy szervezet adatait tartalmazó adatbázist a program indításakor kell kiválasztani, és bármikor át lehet lépni egyik cégből, szervezetből vagy ügyből a másikba.
  • A program, amennyiben szükséges, egyszerre több példányban is futtatható egy adott hálózaton belül, vagy egy adott számítógépen. Ilyen eset lehet több cég, szervezet vagy ügy egyidejű kezelése. Ekkor az egymástól függetlenül működő program-példányok dolgozhatnak ugyanabba az adatbázisba is. Így egyszerre több munkatárs dolgozhat az adatokkal egyszerre, vagy egy felhasználó egyszerre több adatkörrel végezhet munkát.
  • A program felhasználói szintű jogosultsággal futtatható. (Windows User Account Control jogosultságellenőrzés).


Részletes összefoglaló a hardverkövetelményekről és útmutatók egygépes és hálózati telepítésről a Letöltések menüből érhető el.

A program cégek vagy szervezetek gépjárműveinek teljeskörű nyilvántartására, az egyes gépjárművek életútján keletkezett adatok folyamatszerű (dátum szerint időbeli sorrendben) tárolására szolgált. A tárolt adatokból nagyszámú szűrési lehetőség segítségével sokféle, az üzleti működés során lényeges adatra lehet keresni. Fontos szolgáltatásnak tartjuk, hogy minden felvitt gépkocsi esetében naprakészen, automatikusan számítódnak az adott gépjárművel kapcsolatos kiadások és bevételek. E a funkció miatt a szoftvert flottakezelő cégek számára ajánljuk!

A szoftver által tárolásra kerülő főbb adatok:

  • jármű alapadatai (típus, gyártmány, rendszám, alvázszám, teherbírás, járműkategória stb.)
  • költségnemek, mint teljesítmény- és cégautóadó díjak, szervízeléshez és karbantartáshoz kapcsolódó díjtételek, lízinghez, kölcsönzéshez, részletfizetéshez kapcsolódó összegek.


A program folyamatosan jelzi, hogy egy adott gépjármű esetében hogyan alakul a kiadások és az adott gépjárműhöz kapcsolódó bevételek arányának alakulása. Lehetőség van az adott gépkocsihoz kapcsolódó lényeges, print dokumentumok beszkennelt formában történő tárolására is (pl. törzskönyv, forgalmi engedély, biztosítási kötvény, sérülésekről és javításokról készült fényképek).


Egyedi adatok rögzítési lehetősége:

A felhasználók létrehozhatnak tetszőleges számú egyedi adatmezőt, amennyiben olyan adatokat is nyilvántartani szeretnének amelyeket a program nem tartalmaz - kezelt gépjárművek általa igényelt speciális adatainak tárolása céljából.


Üzemanyagfogyasztási adatok fejlett kezelése / szervízintervallum-számítás:

- futott km.,
- üzemanyag költség,
- üzemanyag kártya,

A felsorolt adatok rögzítése esetén a program folyamatosan kiszámolja az aktuális fogyasztást (l/100 km), a jármű programban történő rögzítéstől kezdődően az átlagfogyasztást, és ennek alakulását grafikonon jeleníti meg.



A funkció segítségével vizuálisan jól követhető a kirívó fogyasztás, és ennek alakulása, tendenciája. Ugyancsak ezen adatok alapján a program képes kalkulálni a várható következő szervíz esedékességét, amelyről sms, email automatikus küldésével a gépjárművel kapcsolatban felelős személyt értesíti.


Határidő-figyelmeztetések

A program indításkor kigyűjti az esetlegesen lejárt, lejáró, gépjárműfenntartáshoz kapcsolódó határidőket, és a főmenü ablak jobb oldalán, a főablakban megjeleníti azokat kategóriákra bontva.



A kijelzett adatok automatikusan aktualizálódnak a naptárban beállított időpontnak megfelelően.
Könnyen látható az is - amennyiben jelenleg semmilyen lejárt határidő nincs az adott gépkocsi fenntartása vonatkozásában -, hogy lesz-e ilyen esemény következő időszakban. Az naptár feletti füleken megtekinthetők tételes a lejárt adatok, ahonnan közvetlenül el lehet érni a kívánt lármű adatlapját.


Útnyilvántartás

A programban
lehetőség van járművenként útnyilvántartást vezetni sablonként felvett útvonalak (úticélok) segítségével, megkülönböztetve a hivatalos és magánutat. A felvett adatokból print formátumú nyilvántartás nyomtatható.





Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe