ClicXoft programok

Keresés

A tartalomhoz

Feladatmenedzsment

Termékek


Technikai jellemzők:

A program Microsoft Visual Studio fejlesztő rendszerében, C# programnyelven készült, Microsoft MS SQL adatbázis-kezelőt használ - kliens-szerver rendszerű. Szükséges futtatókörnyezet a Microsoft .NET keretrendszer 4.0-ás változata (minimumkövetelmény). Fő technikai jellemzők:  • A programot egyidejűleg használni képes felhasználók, munkatársak száma nincs korlátozva - azonban több egyidejű felhasználó nagyobb teljesítményű kiszolgáló számítógépet igényel.
  • Lehetőség van az adatbázisokhoz való hozzáférésre nemcsak helyi hálózatban, hanem interneten keresztül is. Az adatbázis a szerver IP címe / szerver neve alapján közvetlenül, vagy magasabb biztonsági követelmények esetén VPN kapcsolaton keresztül érthető el. Ez különösen hasznos abban az esetben, ha külső (kiszállásos) munkavégzés történik, és a munkavégző rendelkezik hordozható számítógéppel (notebook). Ekkor internetkapcsolat megléte esetén a munkavégzés aktuális helyén is el tudja érni az adatokat, folytatni tudja ezekkel végzett munkáját.
  • A szoftver egyszerre több céget, szervezetet vagy ügyet képes egyidejűleg kezelni - az egyes cégek, szervezetek vagy ügyek külön adatbázisban kapnak helyet ilyen esetben. Az aktuális cég vagy szervezet adatait tartalmazó adatbázist a program indításakor kell kiválasztani, és bármikor át lehet lépni egyik cégből, szervezetből vagy ügyből a másikba.
  • A program, amennyiben szükséges, egyszerre több példányban is futtatható egy adott hálózaton belül, vagy egy adott számítógépen. Ilyen eset lehet több cég, szervezet vagy ügy egyidejű kezelése. Ekkor az egymástól függetlenül működő program-példányok dolgozhatnak ugyanabba az adatbázisba is. Így egyszerre több munkatárs dolgozhat az adatokkal egyszerre, vagy egy felhasználó egyszerre több adatkörrel végezhet munkát.
  • A program telepíthető és hordozható változatban is elérhető- használható. A hordozhatóság lehetővé teszi a program felhasználási cél szerint beállított változatának könnyű kihelyezését a munkatársak számítógépeire.
  • A program felhasználói szintű jogosultsággal futtatható. (Windows User Account Control jogosultságellenőrzés).


Részletes összefoglaló a hardverkövetelményekről és útmutatók egygépes és hálózati telepítésről a Letöltések menüből érhető el.

A program célja

A program három, egymással összefüggő célra használható:

  • egyedi vagy csoportos tevékenységet igénylő feladat (munkafolyamat) végrehajtásának nyomonkövetésére,
  • munkaerő felhasználás hatékonyságának ellenőrzésére,
  • feladat (munkafolyamat) humán munkaerő felhasználásnak utókalkulációjára.


Feladat (munkafolyamat) végrehajtásának nyomonkövetése

A címben szereplő igény esetén egy felhasználóhoz (vagy felhasználó csoporthoz) hozható létre feladat. Minden feladathoz határidővel, és felelőssel részteendő(k) vehető(k) fel. Az egyes teendőkhöz az adott feladat felelőse naptári bejegyzések keresztül rögzítheti az előírt teendő kapcsán adott időszakban végzett tevékenységét. A program indításakor, a főmenü ablakban a program kijelzi a lejárt (piros kör) határidőket, illetve a - paraméterként megadott - napon belül lejáró (sárga kör) határidőket:Naptár funkció és munkaidő-nyilvántartás - napi aktivitás nyomonkövetése

Lehetőség van a programban arra, hogy a felhasználók (munkatársak) ne csak a számukra előírt feladatokkal kapcsolatos tevékenységüket rögzítsék, hanem az azon kívülieket is (szabadság, betegszabadság, egyéb munkavégzés stb.). Az egyes időszakokhoz tartozó elfoglaltság grafikus naptáron keresztül kényelmesen, gyorsan (1-2 másodperc alatt) rögzíthető, könnyen kezelhető, intuitív felületen:A naptári bejegyzések adataiból adott időszakra kimutatás nyomtatható a felhasználó (munkatárs) adott időszakban történt elfoglaltságáról. Így könnyen készíthető havi munkaidő-nyilvántartás:Humán munkaerő felhasználás utókalkuláció készítése

A szoftver harmadik alkalmazási területe, amikor egy feladattal (munkafolyamattal) kapcsolatosan, vagy egy partnerhez tartozó több feladatttal kapcsolatban arra van szükség, hogy adott időszakban mennyi humán erőforrásra volt szükség. Ebben az esetben a fentihez hasonló kimutatás készíthető egy feladathoz kapcsolódóan, vagy egy partnerhez tartozó több feladathoz összesítve.

Ilyen alkalmazás pl. egy könyvelő iroda esetén egy cég könyvelésével a bérszámfejtés, mint folyamatos feladat és a könyvelés mint folyamatos feladat. A program segítségével kimutatható az esetleges munkaidő ráfordítás folyamatos növekedésem ami egy vállalási díj emelésének igényét alátámasztja. Hasonlóan jól használható egyszeri elvállalt feladat humán erőforrás költségének utókalkulációjához.

Auditálhatóság

A programban adatok a felhasználók által nem törölhetők. Emellett a program automatikusan naplóz minden adatrögzítést, adatmódosítást minden felhasználóhoz kapcsolva. Ennek megfelelően a program alkalmas az adatkezelés auditálhatóságára.

Belső jogosultsági rendszer, felhasználói jogok kiosztása

A programba beléphető felhasználókhoz jogosultság rendelhető: írási jog, olvasási jog, illetve e jogok törlése. Ezek a jogok nem általánosak, hanem feladatonként adhatók meg, utólag módosíthatók, azaz korábbi jogok elvehetők, bővíthetők a feladat és egyéb menedzsment igények szerint.

Automatikus sorszám, referenciaszám generálás

A szoftver az egyes feladatokat referenciaszámmal látja el. Az egyes feladatok könnyen azonosíthatók.

Saját (egyedi) adatok definiálása szerződésekhez


Amennyiben az Ön üzleti vagy szervezeti működése igényli, lehetőség van a feladatokhoz egyedi adatok meghatározására és felvitelére, megnevezéssel, típussal (szám, szöveg, dátum jelölőnégyzet, lista, decimális szám, többsoros szöveg).

Sms /email küldés, ellenőrzés

A teendők rögzítésekor megadható, hogy a felelős részére történjen-e sms/email küldés, melynek üzenet szövege sablonból választható. Emellett egy szerződéssel kapcsolatban bármikor bármely beálíltott címre vagy telefonszámra küldhető sms/email. Az elküldött sms-t / email-t a program tárolja és a feladatokhoz kapcsolódóan bármikor visszanézhetők.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe