ClicXoft programok

Keresés

A tartalomhoz

Agrárgazdálkodás

Termékek


Technikai jellemzők:A program Microsoft Visual Studio fejlesztő rendszerében, C# programnyelven készült, Microsoft MS SQL adatbázis-kezelőt használ - kliens-szerver rendszerű. Szükséges futtatókörnyezet a Microsoft .NET keretrendszer 4.0-ás változata (minimumkövetelmény). Fő technikai jellemzők:

  • A programot egyidejűleg használni képes felhasználók, munkatársak száma nincs korlátozva - azonban több egyidejű felhasználó nagyobb teljesítményű kiszolgáló számítógépet igényel.
  • Lehetőség van az adatbázisokhoz való hozzáférésre nemcsak helyi hálózatban, hanem interneten keresztül is. Az adatbázis a szerver IP címe / szerver neve alapján közvetlenül, vagy magasabb biztonsági követelmények esetén VPN kapcsolaton keresztül érthető el. Ez különösen hasznos abban az esetben, ha külső (kiszállásos) munkavégzés történik, és a munkavégző rendelkezik hordozható számítógéppel (notebook). Ekkor internetkapcsolat megléte esetén a munkavégzés aktuális helyén is el tudja érni az adatokat, folytatni tudja ezekkel végzett munkáját.
  • A szoftver egyszerre több céget, szervezetet vagy ügyet képes egyidejűleg kezelni - az egyes cégek, szervezetek vagy ügyek külön adatbázisban kapnak helyet ilyen esetben. Az aktuális cég vagy szervezet adatait tartalmazó adatbázist a program indításakor kell kiválasztani, és bármikor át lehet lépni egyik cégből, szervezetből vagy ügyből a másikba.
  • A program, amennyiben szükséges, egyszerre több példányban is futtatható egy adott hálózaton belül, vagy egy adott számítógépen. Ilyen eset lehet több cég, szervezet vagy ügy egyidejű kezelése. Ekkor az egymástól függetlenül működő program-példányok dolgozhatnak ugyanabba az adatbázisba is. Így egyszerre több munkatárs dolgozhat az adatokkal egyszerre, vagy egy felhasználó egyszerre több adatkörrel végezhet munkát.
  • A program telepíthető és hordozható változatban is elérhető- használható. A hordozhatóság lehetővé teszi a program felhasználási cél szerint beállított változatának könnyű kihelyezését a munkatársak számítógépeire.
  • A program felhasználói szintű jogosultsággal futtatható. (Windows User Account Control jogosultságellenőrzés).


Részletes összefoglaló a hardverkövetelményekről és útmutatók egygépes és hálózati telepítésről a Letöltések menüből érhető el.

A program felépítése

A program központi eleme a gazdálkodási adatok naptári naponként, az adott munkavállalóhoz történő felvitele. Minden további információ (menetlevél, bérkarton, gazdálkodási napló stb.) ehhez az adatcsoporthoz kapcsolódik, és innen kérhető le.
A program felépítésének főbb elemei:

A program fő funkciói:

Menetlevél - munkalap készítése


Dolgozóhoz /gépjárműhöz kapcsolódóan rögzíthetők adatok egy adott naptári napra. A megadható adatok:

  • tetszőleges számú tevékenység (mezőgazdasági művelet: pl. szántás, vetés stb., egyéb munkaművelet: pl. takarítás, szerelés stb., nem operatív művelet: fizetett szabadság, betegszabadság, táppénz sbt.)  adatai rögzíthetők, az adott napon belüli kezdő/vég időpontokkal,
  • mezőgazdasági művelet esetén: felhasznált műtrágya, növényvédőszer, vetőmag parcellánként,
  • felhasznált összes üzemanyag:
Előzetes adatrögzítés esetén járműhöz kapcsolódó műveletekhez (pl. szántás, vetés)
közúti menetlevél nyomtatható, amely megfelel a hatósági előírásoknak!Bruttó bérkalkuláció

A menetlevél / munkalap adatokból dolgozónként tetszőleges időszakra (pl. egy hónap) tételes bérelszámolás nyomtatható (műveletekhez megadott órabérköltség alapján) az alábbi fő adatokkal:

- fizetett ünnep, ledolgozott napok, fizetett szabadság, betegszabadság napok száma,
- műveletenkénti bontásban: óraszám, alapbár, esti/éjszakai pótlék és bruttó bér adatokkal, valamint,
- fenti adatok időszakra összesített értékei, azaz az adott időszakban:
> fizetett ünnepnapok száma,
> ledolgozott napok száma,
> fizetett szabadság napok száma,
> betegszabadság napok száma,
> ledolgozott órák száma,
> alapbér,
> esti pótlék,
> éjszakai pótlék és
> számfejtendő bruttó bér.Gazdálkodási napló

A mezőgazdasági vegyi anyagok felhasználásáról, hatósági jelentések elkészítéséhez szükséges adatok kérhetők le Excel formátumban tárolhatóan. Az adatok további tetszőleges formázása, szűrése Excel-ben elvégezhető el.Üzemanyag-elszámolás

Adott időszakra műveletenként / parcellánkénti a gázolaj felhasználásáról kimutatás kérhető le, mely alkalmas a gázolaj jövedéki adójának visszaigényléséhez szükséges adatok alátámasztására. Az adatok EXCEL-be tölthetők, ahol az adatok további tetszőleges formázása, szűrése  elvégezhető.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe